SKULPTØR & BILLEDHUGGER

“Siden jeg var barn, har jeg været optaget af at tegne og give ting form. De fleste af mine idéer opstår, mens jeg sidder med en blyant og et stykke papir – helt enkelt. Sådan har det altid været.”

Jens Ingvard Hansen har gennem mange år arbejdet med skulpturer som selvstændig billedhugger. Han har udstillet overalt i landet også i udlandet. De fleste skulpturer er udført i de klassiske skulpturmaterialer bronze og granit, og det gennemgående tema er tanken om livet som en uendelig bevægelse.

Det formmæssige udgangspunkt er ofte simple geometriske figurer, der via kontrasten mellem glatte og grove overflader og vridninger af skulpturen transformeres til nye former, eller som består af flere dele, der sættes sammen til en ny helhed.

“Det har altid været vigtigt for mig at betragte naturen, og jeg er altid på jagt efter motiver som kan inspirere mig. Det er nok på mange måder summen af disse oplevelser, der kommer til udtryk i mine skulpturer.”

Jens Ingvard er født og opvokset på Tåsinge.

Han har altid været fascineret af den råstyrke naturen gemmer på, og når man beder ham om at sætte billeder på inspirationen fra hjemegnen nævner han ikke de grønne græsmarker og havet, men derimod det savede træs skift fra glat flade til ru bark og de forskellige strukturer i overfladen på marksten der var brudt over.

“Frem for alt er det vigtigt for mig at skabe en skulptur, som er spændende at betragte, og som på sin egen måde udfordrer beskueren. Jeg kan godt lide at arbejde nonfigurativt, fordi det tillader folk at danne deres egne fortællinger, som passer til deres egen historie eller liv.”

“Det kan jeg godt lide, fordi kunst ikke er et konkret sprog; det er et intuitivt sprog – noget man kan føle sig frem til, og som man kan give videre til andre.”

BLÅ BOG

  • Optaget i Royal Society of Sculptors 2020
  • Optaget i Dansk Billedhuggersamfund 2017
  • Eget bronzestøberi 2010
  • Selvstændig billedhugger fra 2004
  • Autodidakt billedhugger oplært hos billedhuggerne Søren West, Kværndrup (natursten) og Keld Moseholm, Fåborg (bronzestøbning) 1996 – 2000
  • Arkitektskolen i Århus 1993 – 1995
  • Værktøjsmager, Svendborg 1988.